Döner

De meest voorkomende kebabsoort staat bij ons bekend als ‘döner kebab’. Het woord ‘döner’ is in feite niet meer dan een verduidelijking van de bakwijze. Net als ‘çevirme’ betekent ‘döner’ namelijk ook ‘draaiend’, wat wijst op de gekende verticale spies.

De oorspronkelijke döner bestaat uit een staaf die afwisselend belegd was met laagjes gekruid vlees en vet. Precies dit vet zorgt ervoor dat het vlees krokant geroosterd wordt. Na het roosteren worden met een scherp mes laagjes afgesneden van de lap samengesteld vlees.

Buiten de kruiding en de geografische oorsprong, is er in wezen dan ook weinig verschil tussen ‘kebab’, ‘döner kebab’ en ‘shoarma’ zoals die bij ons beschikbaar zijn in de pita-, kebab- en snackbars.

Kombidöner

De door ons ontwikkelde Kombidöner bestaat uit geselecteerd kalfs- en kalkoenvlees, dat afwisselend in dun gesneden plakjes op elkaar wordt gelegd. Het kruidenmengsel is speciaal aangepast aan deze “combinatie” van kalfs- en kalkoenvlees, zodat het een onmiskenbaar goede smaak heeft.

Kipdöner

De kipdoner bestaat uit stukjes kip die van de dij worden gesneden. Ideaal gekruid krijgt de kipdöner zijn onmiskenbaar hartige smaak.

Gehaktdöner

Bij deze rotisserie worden vleespasteitjes, die bestaan uit kalfsgehakt en vleesplakken, afwisselend aan een spies gestoken. Dit is de meeste populaire döner in Nederland.

Kalfsdöner

De kalfsdoner bestaat uit puur kalfsvlees dat in dunne plakjes wordt gesneden. Na het kruidenproces met geselecteerde natuurlijke kruiden, worden de plakjes op maat gesneden en op de spies gelegd. Puur genieten!