Over Kebab en Shoarma
Het woord ‘shoarma‘ is dan weer een Arabisch afleiding van het Turkse woord ‘çevirme’, wat ‘draaien‘ betekent. Onder het Ottomaans imperium heeft de Turkse eetcultuur zich namelijk over het hele Midden-Oosten verspreid en aangepast aan de plaatselijke keuken. In Israël en Libanon kon de bereiding van het gemarineerd vlees op veel bijval rekenen, maar dan met lokale kruiding en onder de benaming ‘shoarma’.


Wij produceren verschillende soorten en smaaken döner kebab producten en ondersteunen onze klanten bij het ontwikkelen van nieuwe smaken.
Ayat Food Vleesgroothandel is het adres waar de afnemers en kebab-liefhebbers Halal en gezonde döner kebab producten kunnen vinden.
0
Jaren ervaring
0
Unieke Producties
0
Tevreden Klanten
Onze mederwerkers en bezorgers staan 24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden en uw bestellingen op tijd te leveren. Bij Ayat Food Vleesgroothandel worden uw bestellingen op tijd geleverd.
Door onze moderne wagenpark zijn wij in staat u een snelle en betrouwbare leveringen te garanderen.
0
Leveringen
0
Wagenpark
0
Team
Halal en kwaliteit zijn twee belangrijke kernbegrippen binnen Ayat Food Vleesgroothandel. Wij werken volledig volgens de normen en standarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daarnaast zijn al onze producten onder een strikte toezicht van de European Certification Centre for Halal (ECC Halal).



Over Döner Kebab
De oorspronkelijke döner bestaat uit een staaf die afwisselend belegd was met laagjes gekruid vlees en vet. Precies dit vet zorgt ervoor dat het vlees krokant geroosterd wordt. Na het roosteren worden met een scherp mes laagjes afgesneden van de lap samengesteld vlees.
Buiten de kruiding en de geografische oorsprong, is er in wezen dan ook weinig verschil tussen ‘kebab’, ‘döner kebab’ en ‘shoarma’ zoals die bij ons beschikbaar zijn in de pita-, kebab- en snackbars.