Over Ons

Over Kebab en Shoarma

De eerste verwarring die we uitklaren is die tussen kebab en shoarma. De benaming ‘kebab‘ betekent in het Turks zoveel als ‘gebakken vlees‘. Het vlees dat bij ‘kebab’ gebakken wordt kan zowel lamsvlees, kip, kalkoen als kalfsvlees zijn. In de praktijk is het vaak een mix.
Het woord ‘shoarma‘ is dan weer een Arabisch afleiding van het Turkse woord ‘çevirme’, wat ‘draaien‘ betekent. Onder het Ottomaans imperium heeft de Turkse eetcultuur zich namelijk over het hele Midden-Oosten verspreid en aangepast aan de plaatselijke keuken. In Israël en Libanon kon de bereiding van het gemarineerd vlees op veel bijval rekenen, maar dan met lokale kruiding en onder de benaming ‘shoarma’.

Wij produceren verschillende soorten en smaaken döner kebab producten en ondersteunen onze klanten bij het ontwikkelen van nieuwe smaken.

Ayat Food Vleesgroothandel is het adres waar de afnemers en kebab-liefhebbers Halal en gezonde döner kebab producten kunnen vinden.

0

Jaren ervaring

0

Unieke Producties

0

Tevreden Klanten

Onze mederwerkers en bezorgers staan 24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden en uw bestellingen op tijd te leveren. Bij Ayat Food Vleesgroothandel worden uw bestellingen op tijd geleverd.

Door onze moderne wagenpark zijn wij in staat u een snelle en betrouwbare leveringen te garanderen.

0

Leveringen

0

Wagenpark

0

Team

Halal en kwaliteit zijn twee belangrijke kernbegrippen binnen Ayat Food Vleesgroothandel. Wij werken volledig volgens de normen en standarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daarnaast zijn al onze producten onder een strikte toezicht van de European Certification Centre for Halal (ECC Halal).

2
1

Over Döner Kebab

De meest voorkomende kebabsoort staat bij ons bekend als ‘döner kebab’. Het woord ‘döner’ is in feite niet meer dan een verduidelijking van de bakwijze. Net als ‘çevirme’ betekent ‘döner’ namelijk ook ‘draaiend’, wat wijst op de gekende verticale spies.
De oorspronkelijke döner bestaat uit een staaf die afwisselend belegd was met laagjes gekruid vlees en vet. Precies dit vet zorgt ervoor dat het vlees krokant geroosterd wordt. Na het roosteren worden met een scherp mes laagjes afgesneden van de lap samengesteld vlees.
Buiten de kruiding en de geografische oorsprong, is er in wezen dan ook weinig verschil tussen ‘kebab’, ‘döner kebab’ en ‘shoarma’ zoals die bij ons beschikbaar zijn in de pita-, kebab- en snackbars.